AffilBox Podcast Epizoda 45 – Aktivační a motivační kampaně
20. 11. 2023
Jaroslav Janíček Jaroslav Janíček
Autor článku

AffilBox Podcast Epizoda 45 - Aktivační a motivační kampaně


AffilBox na apple podcast


AffilBox podcast na Spotify


AffilBox podcast na Google Podcasts


AffilBox podcast na RadioPublic


AffilBox podcast na Pocket Casts


AffilBox podcast na Breaker



Jak aktivovat / motivovat své partnery pro větší výkony?

Novinky v AffilBox a PartnerBoxu:

  • 17. 10. Doplněna nová administrátorská notifikace na vystavení nové fakturace za licenci.
  • 7. 8. Do e-mailové šablony Nová konverze přibyla proměnná [PRODUCTS] – ta vypisuje obsah objednávky dle jednotlivých produktů v ní – díky kombinaci aktivovaného pluginu Provize podle kategorie a aktualizovaným konverzním kódem.
  • 10. 7. Do emailové šablony Nová registrace (partnera do programu) byla přidána proměnná Home URL pro výpis adresy, na které proběhla registrace.
  • 11. 7. PartnerBox: Přihlašovací údaje v rámci rychlo-registrace se dají do clipboardu zkopírovat jediným klikem na samotný údaj.
  • 11. 7. PartnerBox: Výpis přihlašovacích údajů do nově zaregistrované kampaně se vypisuje na děkovací stránce po registraci do vybrané kampaně.
  • 11. 7. PartnerBox: Doplněn aktualizovatelný profil (Údaje pro AffilBox v bočním panelu) pro údaje nutné k zaregistrování do nových affiliate kampaní.
  • 11. 7. PartnerBox: Přidána rychlo-registrace z Katalogu kampaní do jednotlivých AffilBoxích kampaní.
  • 10. 7. PartnerBox: Do Katalogu partnerských kampaní bylo doplněno vyhledávání do bočního panelu.
  • 10. 7. PartnerBox: Nově je podklad k fakturaci sdružený se samotným formulářem pro nahrání faktury na vyplacení provizí.
  • 9. 7. PartnerBox: V katalogu kampaní přibyla možnost filtrace mezi kampaněmi – propojené (jste zaregistrováni a už máte přidaný program na nástěnce) a nepropojené (nemáte zaregistrovaný účet).
  • 5. 7. PartnerBox: Doplněna každodenní aktualizace tematik v rámci Profilu partnera – vůči nově zapojeným kampaním v rámci dashboardu.
  • 30. 6. Přidána nová notifikace do Notifikačního centra pro administrátory v případě neproplacení faktury za prodloužení licence.
  • 12. 6. Do Notifikačního centra přidána administrátorům podpora html tagů a přímých odkazů skrze editor.

Aktivační kampaně

Kde zjistit, jací partneři aktuálně nepropagují

Statistiky, Reporty, Neaktivní partneři – v kalendáři vybrat za minulý měsíc – ty použít pro aktivaci – per 1 ideálně, variantou je použít je pro hromadný mailing.

Ondrův ověřený mail:

Zdravím,

nepotřebujete poradit ohledně affiliatu?

Nebo by se vám nehodily nějaké nové bannery či jiné reklamní prvky?

Případně co vy a recenze produktů? Díky tomu, že jsme se stali u některých značek velkobochodní prodejci, můžeme poskytnout produkty konkrétních značek k recenzi – bylo by to pro vás zajímavé?

Kdyby vás to zaujalo, klidně mi napište a ať se vám daří!

Zdraví

Kontaktovat je 1 na 1

Call je vždy rychlejší a s jasným výsledkem, nebojte se partnerům volat. Má jen nevýhodu, že pokud si domluvíte nějaký deal na míru, je důležité (do budoucna / dohledatelnost) udělat ještě telefonátu e-mail s tím, na čem jste se domluvili.

Motivační kampaně

Můžete mít aktivní partnery, kteří vodí návštěvnost, nějaké objednávky, ale vidíte, že mají rezervy v motivaci, aby vás více zapojili do svého programu.

Klouzavé bonusy

Nastavit strukturu odměn, počítající se strukturou vyšších odměn při překonání konkrétního obratu v kampani – 10 000, 50 000, 100 000 Kč za měsíc, …

Plugin Bonusy (PRO / NETWORK = takže dnes už všichni), Nový bonus, Druh podmínky Provize / Obrat / Konverze, Časové období dat – předchozí dny (30), Podmínka větší než xyz.

Zvýšení odměny na konkrétní kategorii

Vyšší marže = vyšší provize pro partnera = doplněk Kategorie provizí – a komunikovat partnerům, že za propagovat kategorii/značku xyz budou dostávat větší odměny, protože máte větší prostor – ať už díky maržím, nebo vendor dealu s výrobcem, …

Zapojení kuponů pro nejlepší partnery

Pro nejlepší partnery (obrat větší než x, více objednávek než x, minimální stornovost) nabídněte slevové kupony s personalizovaným tvarem = typicky název brandu/webu/influencera.

Zvýšení odměn pro testery

Navyšte % odměnu pro ty affiliate partnery, kteří vás propagují skrze reálné recenze vašich produktů – vytvářejí hodnotný obsah, budují brand a vztah s návštěvníkem = k nezaplacení.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vybudujte si také svou obchodní síť partnerů.
Díky AffilBoxu si buduje svou obchodní síť již 3609 obchodníků. Přidejte se.
Kontaktujte nás
Chcete nás kontaktovat ohledně dotazů na AffilBox či případnou jinou spolupráci?
Sledujte nás
Poraďte se s námi

Ozvěte se nám a my s vámi rádi probereme vše kolem affiliate, influencer či ambasador marketingu.

Hodnocení